Pohotovostný pátrací tím

Dňa 6.3.2024 sme boli požiadaní o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom Alojzovi P. Na miesto stretnutia sme sa dostavili v plnom počte už o približne 40 minút, vďaka našej aplikácii PATRO plus. Práve naša aplikácia nám umožňuje rýchlo a efektívne informovať všetkých členov Pohotovostného pátracie tímu o aktuálnej udalosti.

Po kratšom briefingu sme sa rozdelili do skupín a vďaka dostupným informáciam sme začali prehľadávať rozsiahlejšiu časť Bratislavy. Pán mal odísť o 16:00 na svojom vozidle do autoservisu. Mobilný telefón si nehal doma. Disponovali sme informáciou, že pán mával v minulosti výpadky pamäte.

Pátranie bolo zamerané prevažne na vozidlo. Ihneď sme preverili daný autoservis, do ktorého sa podľa informácii autoservisu, pán nedostavil. Následne sme prezreli oblasti, ktoré pán vo voľnom čase navštevuje.

Vďaka väčšiemu počtu pátračov a členom DHZ Rača sme dokázali oblasti veľmi rýchlo prepátrať. Veľkou pomocou nám boli dva termo drony, vďaka ktorým sme prezreli oblasti ťažko prístupné.

Krátko po polnoci prijímame informáciu, že pán bol vypátraný rakúskou políciou.

Ďakujeme členom Pohotovostného pátracieho tímu a členom DHZ Rača.

Ako nás môžete podporiť?

Pohotovostný pátrací tím pomáha iným a Vy teraz môžete pomôcť nám. Stojíme pri ľuďoch, ktorí sa ocitli v náročnej životnej chvíli a hľadajú svojich blízkych. 

Snažíme sa byť ľudskou, fyzickou aj technickou pomocou a podporou.

Galéria z pátracej akcie: