Pohotovostný pátrací tím

Rýchla reakcia a profesionálna pomoc od našich pátračov!

Dňa 24.2.2024 bola v podvečerných hodinách osobným motorovým vozidlom zrazená 85-ročná dôchodkyňa, počas toho ako prechádzala cez priechod pre chodcov. V blízkosti dopravnej nehody sa nachádzali práve členovia Pohotovostného pátracieho tímu. V momentálnej chvíli dokážeme povedať, že práve pomoc od našich členov, pani dokázalo zachrániť život.

Bez váhania poskytli prvú pomoc staršej pani, ktorá bola zrazená autom. Neúnavne sa o ňu starali až do príchodu RZP. Staršia pani mala masívne krvácanie, ktoré sa chalanom podarilo zastaviť. Ich obetavosť a okamžitá pomoc sú dokonalým príkladom solidarity a ľudskosti, ktoré predstavujú základné hodnoty našej komunity.

Práve o tomto svedčí aj komentár záchranárov. Keď si uvedomili, ako dokázali naši členovia staršej pani pomôcť, odchádzali so slovami:  „Ďakujeme chalani!“

Akcia našich členov je skutočnou  inšpiráciou a ukazuje, ako dôležité je v čase potreby podať pomocnú ruku. Ich nezištný čin nám pripomína, že spolu dokážeme prekonávať aj tie najťažšie situácie.

Michal, Marek a Marek, patrí vám srdečná vďaka, za túto záchrannú akciu, za vaše rýchle kroky a profesionálnu prvú pomoc. Zranenej pani želáme skoré uzdravenie.

Videoreportáž:

Ako nás môžete podporiť?

Pohotovostný pátrací tím pomáha iným a Vy teraz môžete pomôcť nám. Stojíme pri ľuďoch, ktorí sa ocitli v náročnej životnej chvíli a hľadajú svojich blízkych. 

Snažíme sa byť ľudskou, fyzickou aj technickou pomocou a podporou.